23-01-2018

Optimeret til Firefox
Hent browseren her.
Meskalin (kaktus)
Meskalin er en naturligt forekommende hallucinogen af phenethylamin klassen, og har det kemiske navn 3,4,5-trimethoxyphenethylamin.

Meskalins er det primære aktive stof i kaktusarter som Peyote, San Pedro og Peruvian Torch. Det er et kraftigt og intenst psykedelikum, som har en virkningstid på mellem 8-12 timer eller op til 24 timer højere dosis, og resulterer i effekter som synsforstyrrelser, eufori og analytiske, filosofiske tanker, som er sammenlignelige med andre psykedeliske stoffer som LSD og svampe. Meskalin har en lang historie bag sig, hvor brugen af kaktusen har været en fast del af religiøse ceremonier blandt indianerstammer. Før indtagelse kræver kaktuser mange timers forberedelse, og indtagelsen er ofte kompliceret og indebærer indtagelse af en snot-agtig afkog, som er meget bitter og kvalmefremkaldende. De første timer er ofte domineret af en feberlignende tilstand med kvalme, opkast, koncentrationsbesvær og dysfori (dårlig følelse i kroppen), som plejer at ophøre når peaket (rus-maksimum) indtræder.

Billeder
Ingen billeder fundet
Fakta
Navne (slang)

Meskalin, kaktus, M, meskalinkaktus, mescalito, peyote, lophophora williamsii, san pedro, peruvian torch.

Former
Findes i levende kaktusser, som tørret kaktusskin, brunt afkog (en koncentreret væske/gele), kaktusekstrakt rigt på meskalin, eller på ren form.

Meskalin findes naturligt i en række kaktusarter, blandt andre:
· Peyote (Lophpophora williamsii)
· San Pedro (Trichocereus pachanoi)
· Peruvian Torch (Trichocereus peruvianus)
· Bolivian Torch (Trichocereus bridgesii)

Skinnet af de tre sidste kaktusser er rigt på meskalin, og ofte bliver det skåret fra og tørret med henblik på opbevaring eller videresalg. Man kan lave afkog af skinnet mens det er friskt eller tørret, så man får en koncentreret og bitter væske som skal drikkes, eller en gelé-agtig substans, som rulles til kugler og sluges. Alternativt kan man lave en syre/base-ekstrahering af kaktus-skinnet, så man opnår et pulver med en høj meskalinkoncentration.

Meskalin findes også på hel ren form, enten lavet syntetisk eller udvundet fra kaktus, og er meget renere end et ekstrakt. Når meskalin er helt rent, er det typisk på et af følgende saltformer afhængigt af hvilken syre man har brugt:
- Meskalin freebase
- Meskalin hydrochlorid (tilberedt i saltsyre, meskalin.HCl)
- Meskalin sulfat (tilberedt i svovlsyre)
- Meskalin acetat (tilberedt i eddikesyre)
- Meskalin citrat (tilberedt i citronsyre)

Bemærk, at doseringen afhænger af saltet, da saltene ikke vejer lige meget.

Dosis, oralt
Meskalin spises eller drikkes. Doseringen afhænger selvfølgelig af om man benytter en kaktus eller pulver. Hvis man benytter en kaktus, afhænger det af type af kaktus, og hvis man benytter et pulver, afhænger doseringen af renheden og saltformen. Læs mere i "former" foroven.

Varighed
Ved moderate doseringer (oralt) varer meskalin-rusen i 8-11 timer, omtrent ligeså lang tid som LSD. Rusen kan dog godt komme op på 12-16 timer, og ved høje doseringer kan man være påvirket i op til 24 timer eller mere, specielt hvis det er kaktusen som indtages, og ikke meskalin på ren form, da kaktus indeholder flere alkaloider der har indflydelse på virkningen.

Rusmiddeltype
Stærkt psykedelisk

Karakteristika


Risikoprofil


Gode råd


Lovgivning
-

Kemisk data


Biologisk funktion


Sundhedsprofil
Historien bag meskalin
-

Copyright© Hallucinogen.dk, 2003-2018

| Copyright | Politik om Personlige Oplysninger | Om Hallucinogen.dk | Kontakt |